• Zacht fruit wordt
  zacht behandeld Lucia, logistieke vakvrouw
 • Zelfs onze bakken zijn intelligent Mostafa, logistiek vakman
 • Onze condities liggen
  permanent aan de monitor Mario, logistiek vakman
 • Voor uw ei vermijd ik de kassei Dolf, logistiek vakman
 • De juiste servicegraad
  in de diepvries Sammy, logistiek vakman
 • Chocolade blijft puur dankzij de juiste temperatuur Michel, logistiek vakman
 • Kiwi's bewaren het best bij 8°C Rachid, logistiek vakman
 • Een koude keten is zo sterk
  als de warmste schakel
 • Primeurs moeten op tijd komen Jeroen, logistiek vakman
 • Wij kennen de etiquette
  voor uw heerlijke baguette Gerda, logistieke vakvrouw
 • Zelfs onze bakken zijn intelligent Jamal, logistiek vakman
 • Van diepvriespak tot in het diepvriesvak Frank, logistiek vakman

Colfridis & Distrilog Group gaan samen


In de logistieke wereld zal het nooit meer zo traag gaan dan vandaag. De technologische innovaties en de alsmaar toenemende digitalisering eisen steeds meer investeringen en andere business modellen. Het is daarom niet verwonderlijk dat we de laatste maanden een consolidatiegolf zien binnen in de logistieke sector.

Het is binnen dit kader dat de aandelhouders van Colfridis de tijd rijp achten om na meer dan 9 jaar aandeelhouders (waarin de groep een groei realiseerde van meer dan 70% op vlak van omzet en 60% op vlak van personeel), de groep zowel operationeel als financieel te versterken en zo klaar te maken voor de toekomst. We zijn dan ook bekend te kunnen maken dat WDP en Distrilog Group de krachten bundelen om acquisitie van respectievelijk het vastgoed en de activiteiten van Colfridis mogelijk te maken.

Het samengaan van Colfridis en Distrilog Group is een logische stap in de ontwikkeling van de logistieke activiteiten van Colfridis. Het bijeen brengen van de kennis binnen beide bedrijven is de beste garantie om onze dienstverlening verder te optimaliseren en de groie te bestendigen. Schaalvoordelen en complementaire expertise zullen de basis vormen voor een nieuw dynamisch business model, zodat Colfridis ook in de toekomst de innoverrende logistieke dienstverlener voor haar klanten kan blijven.

Distrilog Group is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het beheren van de volledige supply chain in eigen beheer met een duidelijke focus op drie strategische markten: doe-het-zelf, FMCG en automative consumables. Het familiebedrijf stelt vandaag meer dan 1.300 werknemers tewerk in België verspreid over 11 logistieke sites. Met de acquisitie van  de activiteiten van Colfridis, wordt de nieuwe groep op vlak van omzet 50% groter en verbreedt Distrilog Group zijn activiteiten met de fijmazige en temperatuurgevoelige logistiek van Colfridis. Met bijna 2.000 medewerkers zal de gecombineerde groep een stevige positie innemen binnen de Belgische markt van logistieke dienstverleners.

Zowel Colfridis als Distrilog Group zijn reeds lang partner van vastgoedspecialist WDP. Via en sale and rent back-operatie, blijven de activiteiten van Colfridis op dezelfde sites (Londerzeel, Bornem en Puurs) plaats vinden.

De voorgenomen acquisitie van Colfridis door WDP en Distrilog Group is onder voorbehoud en goedkeuring van de autoriteit van de mededinging. Colfridis blijft tot nader order een aparte onderneming binnen de distrilog Group na het afronden van de transactie, dewelke naar beste verwachtingen tegen 30 september 2016 zal kunnen afgerond worden.

« Alle berichten