• Zacht fruit wordt
  zacht behandeld Lucia, logistieke vakvrouw
 • Zelfs onze bakken zijn intelligent Mostafa, logistiek vakman
 • Onze condities liggen
  permanent aan de monitor Mario, logistiek vakman
 • Voor uw ei vermijd ik de kassei Dolf, logistiek vakman
 • De juiste servicegraad
  in de diepvries Sammy, logistiek vakman
 • Chocolade blijft puur dankzij de juiste temperatuur Michel, logistiek vakman
 • Kiwi's bewaren het best bij 8°C Rachid, logistiek vakman
 • Een koude keten is zo sterk
  als de warmste schakel
 • Primeurs moeten op tijd komen Jeroen, logistiek vakman
 • Wij kennen de etiquette
  voor uw heerlijke baguette Gerda, logistieke vakvrouw
 • Zelfs onze bakken zijn intelligent Jamal, logistiek vakman
 • Van diepvriespak tot in het diepvriesvak Frank, logistiek vakman

Delhaize en partner Colfridis doneren etenswaren ten voordele van voedselbank Brussel -Brabant


DELHAIZE EN PARTNER COLFRIDIS DONEREN ETENSWAREN TEN VOORDELE VAN VOEDSELBANK BRUSSEL - BRABANT

3.000 voedselporties per week, hetzij meer dan 700 geholpen mensen

Delhaize lanceert officieel zijn 'Zero Food Waste' project in de distributiecentrale van Colfridis in Londerzeel. De trouwe logistieke partner van Delhaize heeft een overeenkomst gesloten met Voedselbank Brussel - Brabant, met als doel onverkochte etenswaren te verdelen aan minder begoede gezinnen. Met deze samenwerking willen Delhaize en zijn partners een voorbeeldfunctie vervullen in de strijd tegen armoede en voedselverspilling. Het initiatief dat kadert binnen de duurzaamheidsstrategie van Delhaize, maakt het wekelijks mogelijk tot 3.000 voedselporties samen te stellen. Daarmee helpt Delhaize meer dan 700 mensen in nood.

Na zeer positieve resultaten elders in België, kondigt Delhaize officieel de samenwerking aan tussen zijn partner Colfridis en Voedselbank Brussel - Brabant in het kader van zijn 'Zero Food Waste' project. Vanaf vandaag verbindt Colfridis zich ertoe drie keer per week de Voedselbank te bevoorraden met onverkochte etenswaren of producten waarvan de vervaldatum bijna verstreken is. Het gaat voornamelijk om groenten, fruit, brood en droge voeding. Dankzij dit engagement kunnen de aangesloten verenigingen wekelijks tot 3.000 voedselporties ophalen. Dat met als doel minderbedeelden dagelijks te voorzien in voedzame en geschikte maaltijden. Tijdens een proefperiode van twee weken, en dat over 6 dagen, heeft de Voedselbank Brussel - Brabant bijvoorbeeld reeds 2.430 kg groenten, aardappelen en fruit van goede kwaliteit gerecupereerd.

Een solidariteitsactie die voortdurend groeit

Het project 'Zero Food Waste' van Delhaize kent sinds zijn opstart in mei 2012 een groot succes. Het project wordt al in 30 filialen toegepast, alsook in het distributiecentrum van Ninove. Vandaag werd Colfridis, logistieke partner van Delhaize, aan het lijstje toegevoegd. Op die manier worden dagelijks 49 sociale verenigingen geholpen.

Colfridis staat garant voor het klaarmaken van e-commerce bestellingen via de website Delhaize Direct. Klanten kunnen er online op een gemakkelijke en snelle manier hun boodschappen doen. Ook de versheid van de producten wordt gewaarborgd: zij zijn minimum één week houdbaar na de afhaling door de klant. Kunnen ze niet aan deze garantie voldoen, worden de nog volkomen veilige en kwaliteitsvolle etenswaren verdeeld. En dat is meer dan ooit noodzakelijk, want in België leven 15,1% mensen onder de armoedegrens. Daarom beoogt Delhaize het project sterk te ontwikkelen in 2015, met als doel tegen 2020 100% van zijn doneerbare goederen te verdelen aan verenigingen.

« Alle berichten