• Zacht fruit wordt
  zacht behandeld Lucia, logistieke vakvrouw
 • Zelfs onze bakken zijn intelligent Mostafa, logistiek vakman
 • Onze condities liggen
  permanent aan de monitor Mario, logistiek vakman
 • Voor uw ei vermijd ik de kassei Dolf, logistiek vakman
 • De juiste servicegraad
  in de diepvries Sammy, logistiek vakman
 • Chocolade blijft puur dankzij de juiste temperatuur Michel, logistiek vakman
 • Kiwi's bewaren het best bij 8°C Rachid, logistiek vakman
 • Een koude keten is zo sterk
  als de warmste schakel
 • Primeurs moeten op tijd komen Jeroen, logistiek vakman
 • Wij kennen de etiquette
  voor uw heerlijke baguette Gerda, logistieke vakvrouw
 • Zelfs onze bakken zijn intelligent Jamal, logistiek vakman
 • Van diepvriespak tot in het diepvriesvak Frank, logistiek vakman

Opgeleide medewerkers: een meerwaarde voor iedereen! 

De eerste werkdag bij een nieuw bedrijf is op vele vlakken te vergelijken met een eerste schooldag: je komt terecht in een nieuwe omgeving met onbekende gezichten rond jou, je moet rekening houden met andere afspraken en gewoontes … stuk voor stuk aspecten die je verdere beroepsleven zullen bepalen.

We zijn ervan overtuigd dat een opgeleide werknemer een meerwaarde is voor iedereen en daarom besloot Colfridis om vanaf nu een driedaagse stage te organiseren voor elke nieuwe medewerker. Zo geven we de nieuwkomer voldoende tijd om vertrouwd te geraken met onze organisatie en onze werkzaamheden. We geven hem of haar een realistische kijk op de verschillende omgevingen en het functioneren van ons bedrijf. We bespreken ook onze gedragscode en laten die door de stagiair ondertekenen.

De driedaagse stage bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Tijdens de theorie stellen we het bedrijf Colfridis en haar verschillende afdelingen voor: koel, droog, diepvries en geconditioneerd. We gaan dieper in op de wetgeving, kwaliteit, netheid en veiligheid op de werkvloer en geven een introductie rond het werken met de handscanner of met voice picking. Hierbij stellen we de stagiair steeds centraal zodat hij en zijn toekomstige collega's op een interactieve manier met elkaar in contact komen.

Tijdens het praktijkgedeelte laten we de stagiair de handen uit de mouwen steken zodat hij leert wat er dagelijks van hem verwacht wordt als logistiek medewerker. Het is de bedoeling dat hij de aangeleerde theorie omzet in de praktijk. Bij een positieve evaluatie van de stage ontvangt de stagiair een certificaat dat hem toelaat om bij Colfridis in dienst te treden.

Met deze nieuwe opleidingsformule streven we twee belangrijke doelen na. Allereerst willen wij de nieuwe medewerker een hartelijke verwelkoming bezorgen en hem of haar voldoende kennis en achtergrondinformatie over Colfridis meegeven. Daarnaast willen wij deze drie dagen gebruiken om onze nieuwe collega goed te leren kennen en zijn of haar mogelijkheden juist in te schatten.

Dat is niet alles, we wensen dit opleidingspakket nog uit te breiden in de toekomst. Zo willen we opfrissingscursussen organiseren waarin we aandacht besteden aan wijzigingen in de wetgeving, aangepaste procedures, nieuwe technologieën, enzovoort. Als jullie zelf een suggestie of idee hebben welke opleidingen interessant kunnen zijn, laat dit dan zeker weten!

  


« Alle berichten